Etichete

, , , , , , , ,

……… NOAPTE ……… EL & EA …………CASTEL MAGIC ……….. REFLEXII/ REFLECTII ………… POVESTE (de colectie) ………..

Pe „Tărâmul Fanteziei” castelul poartă spiritul nelinistit al aventurii, al imaginaţiei umane transpus în filele unor povesti de colectie. Acest castel minunat a devenit o emblemă a lumii de basm prin care trec miliarde de stropi de magie …

cenicienta-224061Era întuneric, numai lumina felinarului arunca nostalgic raze pale în miez de noapte către ochii lor obosiţi. Era si tăcere căzută pe trupurile lor, o tăcere aurită de legământul nonşalant al clipelor magice trăite la intensitate maxima din noaptea respectiva …

Sistematic au voit, au voit din primul moment sa-si exprime emotiile, dar acum tac amândoi fiindcă EL şi EA ştiu. Ce ştiu???

RRR : ştiu că tăcerea este acum de aur, aur strâns de inimile lor adormite.

774815_464028663657951_710478630_o

Balul de la castel este de fapt o poveste ce trebuie să fie spusă în întregime şi pe îndelete doar acolo : între zidurile drepte, la umbra turnurilor, a balcoanelor şi a ferestrelor înalte.

Magia acestui castel deosebit dezvăluie nu doar bogăţia interioarelor, ci şi viziunea romantică a lumii create pentru ca tărâmul basmelor să ne fie cât mai aproape, memorat/ admirat „de la poalele dealului împodobit cu creneluri şi turnuleţe,  precum a fost întotdeauna în regatele de legendă…”

Dintre toate castelele, acesta ne descrie/ reprezintă romantismul si efectele sale la vremea respectiva prin aspiraţiile regelui şi totodată lumea fantastică din acea perioada prin opera sa.

chateau-de-chambord1 a2014-8-12Post-The-Most-Wonderful-Castles-Around-The-World1__700 Castelul-Hohenzollern_(1) POVESTEA, de la CASTEL :

A fost odată un regat bavarez puternic, întins peste crestele falnice ale Alpilor şi peste lacurile lor înconjurate de păduri bogate. Pe tronul regatului s-a urcat tânărul şi chipeşul rege un iubitor de muzică şi teatru, o fire sensibilă şi visătoare.

Nu a trecut mult timp până ce el a început să se sature de învăţatul legilor, de realitatea anostă ce îl înconjura/ îl dezamăgea zi de zi şi astfel a devenit admiratorul fidel al spectacolelor de teatru şi opere puse în scenă, opere ce le asculta fascinat şi se visa trăind în lumea lor, alături de personajele legendelor. Decorurile din poveşti i-au hrănit fantezia, iar aceasta a dus la proiectarea şi construirea unor castele fabuloase, pe măsura bogăţiei sale şi a dorinţei puternice de a-şi crea propriul univers, în care să se simtă fericit şi în care frumosul să fie reperul absolut.

Vântul legăna uşor totul in jurul lor, au stat ceasuri intregi nemişcaţi – EL / EA visând la jocul reavăn, subtil si preţios decât orice fantasmă aurită.

Felinarul avu poate un moment de luciditate fiindcă în tropotele de ploaie lumina mai tare ca niciodata. Îi lumina ei părul, umerii şi trupul ca o clepsidră prin care timpul parcă s-a oprit şi lui ochii ce ardeau de o dorinţă ce nu şi-a mai făcut loc pe chipul lui de demult.

Norii s-au strâns deasupra lor, iar jocul emotiilor deja incepuse. Erau antrenaţi intr-un curios triunghi uman stabil, mai stabil decât două linii tremurat trasate în timp. Picătura cu picătura ploaia le umezea gândul dar şi dorinţa. Un zâmbet apăru atunci pe chipul lor plin de compasiune/ fericire.

Primii pasi de dans i-au facut uitadu-se unul in ochii celuilalt, dar apoi dansul s-a dovedit a fi mai mult decat atat, fapt care a dus la o traire mai intensa a emotiilor dintre EI / EL & EA …

Nu mai conta nimic in jurul lor decat privirile incarcate de emotii/ dorinte, desi dansau in acelasi timp, amandoi pareau ca zboara, zboara departe unde clipa magica nu se mai sfarseste pentru EI / EL & EA …

Inca din prima clipa de cand s-au cunoscut au ramas de nedespartit, pasiunea  si dragostea care si-au exprimat-o a devenit o adevarata poveste de colectie din acele timpuri indepartate. Mai mult decat atat, EI/ El & EA s-au si casatorit si au fost siguri ca vor ramane impreuna pana la adanci batraneti …

 

sfatulparintilor.ro-Cenusareasa-la-Baneasa-Shopping-City-430x295cele-mai-bune-filme-romantice-de-vazut-cu-iubita-iubitul-de-ziua-indragostitilor-1_24sleeping-beauty-castle-at-night bal-mascat Revelion-2012--Vezi-cat-te-costa-balul-imperial-de-la-Viena

neuschwanstein1-1024x704Povestea de colectie ne completeaza imaginea unui rege din „Tărâmurile Fanteziei” : devenind apărătorul nobilei Elsa, acesta se indragosteste şi o cere în căsătorie. Balul de la castel descrie povestea lor de iubire din acele timpuri magice, unde regele a fi asemenea cavalerului mitic, iar regatul său ar fi fost refugiul potrivit pentru un visător.

Undeva în Alpii bavarezi pe o stâncă împădurită, castelul din poveşti se arată în toată splendoarea lui tangibilă: turnurile falnice se întrec cu munţii, crenelurile frâng şuierăturile vânturilor şi zidurile albe opresc zborul păsărilor. Aici, visul îndrăzneţ al unui rege excentric a devenit realitate, iar creaţia sa – nemuritoare, precum poveştile din care s-a inspirat şi azi le reprezintă cu imaginea sa romantică.

  • Există acum, precum a fost întotdeauna în regatele de legendă, un nemaipomenit castel al unui cavaler neînfricat şi visător.
  • A început să trăiască departe de lume, privind spectacole de teatru şi opere puse în scenă uneori doar pentru el, astfel realizând planuri pentru alte palate pline de fast.
  • Liniştea acestui loc s-a pierdut, dar castelul şi-a păstrat neschimbată înfăţişarea ca din poveste …

 

Reclame